Carrie Hope Fletcher - Túlvilági szerelem

4:01:00 PM




Carrie Hope Fletcher neve még ismeretlen lehet az itthoni YA regények olvasóinak, ám a 21. Század Kiadó elhozta hozzánk a fiatal írónő különleges történetét. A Túlvilági szerelemben sok fontos dolgot megtudhatunk a főszereplő Evie Snow által a szerelemről, a családról, és a titokról, amikkel nem könnyű együtt élni.

Tarts velünk ezen a különleges turnén, ahol a Blogturné 5 bloggere megismerteti veled a történetet. Ne feledd, a turné végén neked is lehetőséged van megnyerni a 2 könyv egyikét, amit a 21. Század Kiadó ajánlott fel.


Carrie Hope Fletcher - Túlvilági szerelem

Kiadó, megjelenés

21. Század Kiadó, 2016

Oldalszám

302

Fordító

Szarka Valéria

Önálló kötet




Fülszöveg

Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia.

Varázslatos regénnyel lepte meg rajongóit Carrie Hope Fletcher, aki az egyik legnépszerűbb fiatal sztár és nemcsak hazájában, Angliában. Sikeres West End énekesnő, százezrek által követett youtuber, író, második kötete ez - és egyben első regénye. Napokkal megjelenése után, ahogy előző kötete is, azonnal a Sunday Times első számú bestsellere lett.

 

Ami mindenkit érdekel: mi történik a halál után?

Nem tartom magam túlzottan spirituális beállítottságúnak, de ez a téma még engem is foglalkoztat. Vajon mi lesz a lelkünkkel, amikor a testünk végleg feladja a harcot? Hová megy? Tényleg látjuk a minket gyászolókat, vagy akár az orvosokat, akik éppen próbálnak visszahozni minket a halálból? Sok túlvilági élménybeszámolót olvastam már, és nem egy film foglalkozik a témában, és azzal, hogy akik visszatértek a halálból miket meséltek el. Nem gondoltam volna, hogy Carrie Hope Fletchert is érdekli ez a téma. Persze a fülszöveg elolvasása után rájön az ember, hogy itt tényleg szó van egy spirituális utazásról, ami a főszereplőnk Evie Snow által bontakozik ki. Evie ugyanis eltávozik az élők sorából, és a lelke visszaszáll a 27 éves testébe, és régi lakhelyére, ahol fiatal korában élt. Itt találkozik a portással, aki egyfajta túlvilági kalauzként beavatja a lányt, hogy pontosan mi történik vele most.

Azt hittem majd nem fog tetszeni ez a túlzottan "szellemes" csavar, de bevallom érdekes volt olvasni, hogy Evie 27 éves önmaga, és Liefde a portás segít neki, abban, hogy hogyan tud végleg eltávozni a földről. Mert nem megy az ilyen könnyen, főleg egy olyan életet élő nőnél, akinek volt bőven a múltjában titok. Az idős Evienek férje és gyerekei vannak, ám 27 évesen egy különleges kalandban volt része, így szükségszerű, hogy az olvasó is megértse, hogy pontosan hogyan és miként alakult Evie élete. Mert ez az, ami a történet lényegét adja.

Pont ilyennek képzeltem el Eviet. mint amilyen valójában Carrie is :) Vidám és élettel teli.

Romantikus családregény spirituális köntösbe öltöztetve


Evie, hogy átjusson a túlvilágra szüksége van arra, hogy régi életének különleges titkai kiadja magából, és elmesélje szeretteinek, hogy pontosan miért is viselkedett annak idején így. Ahhoz, hogy végrehajtsa ezeket a feladatokat Liefde a portás segít neki egy doboz segítségével a túlvilágon. Az Elveszett Tárgyak Dobozában Evie különleges dolgokat talál, amik segítségével könnyedén visszaemlékezik életének fontos momentumaira, és ezek segítenek neki, hogy rájöjjön arra, hogy kinek milyen titkot áruljon el magáról.

Három ilyen titok van (egyben három fejezet is, ami átíveli a könyvet), ami Evie szívét nyomja, és ahhoz, hogy eljusson a tényleges túlvilágra ezektől meg kell szabadulnia és ez nem olyan egyszerű. A lány visszaemlékezései során megismerhetjük gyerekkorát, szigorú és gazdag szüleit, akik nem könnyítették meg a lány életét. Evie szerette volna a maga útját járni, azt a szakmát tanulni, amiben örömét leli, és olyan férfival élni, akit őszintén szeret. Evie kompromisszumot köt anyjával, és egy évig grafikusként (illetve akkoriban még újság illusztráció készítőnek hívták) dolgozik, ám ha nem sikerül befutnia, akkor azt csinálja, amit anyja mond, ez pedig egy kényszerházasságot jelent a család barátjával Jimmel. Evie nagyon küzd, hogy önálló és sikeres nő legyen, és bár nem tudjuk meg, hogy hányban játszódik a regény ezen fejezete, de én a 60-70-es éveket sejtettem. A technika még nem volt annyira fejlett, vezetékes telefonok voltak és számítógépről sem esik szó. Evie persze abban az egy évben, amíg szüleitől távol él, addig megismerkedik egy különleges emberrel. Ő Vincent Winters, aki megdobogtatja a lány szívét.

Nagyon tetszett Vincent és Evie megismerkedésének története, szinte láttam (és hallottam) a hegedűn játszó jóképű férfit, aki teljesen elbűvölte a lányt. Sajnos a szerelmük bőven tartogat tragikus dolgokat, de nem szeretnék spoilerezni. A Túlvilági szerelemben az Evie és Vincent romantikus szál mellett egy egész generációt nyomon követünk, mert megismerhetjük Evie gyermekeit Augustot és Islát, akikkel bár idős korukban találkozhatunk újra. Közben bőven van visszatekintés is a regényben, így megismerhetjük Eddie-t, Evie öccsét, aki szintén súlyos titokkal élt együtt évekig.

A Carrie Hope Fletcher által felvázolt család nem mindennapi az már biztos, de a kitartásuk és az egymás iránt szeretetük sok mindenre megtanítja az olvasót. A szerelmi történet sok felemelő pillanatot tartogat, amiben vannak kicsit szomorkás részek, de vidám pillanatok is.


Értékelés: 5/4 


Tanulságos és egyben fontos történetet vetett papírra Carrie Hope Fletcher, aki biztos, hogy némi saját példát is belecsempészett a főszereplő karakterébe, főként a 27 éves Eviébe, akiben egy szeretetreméltó,  kitartó és nagyon küzdő szellemű lányt ismerhettünk meg. Nem egy könnyű sors és családtörténet van a Túlvilági szerelemben, de mégis valahogy felemelő volt olvasni, ahogy egyre több mindent megtudtunk Evie Snow múltjából, és egykori életéről. Közben beékelődtek a jelen pillanatai is, amik keveredtek azokkal a részekkel, ahol az időskori Evie próbálja teljesíteni azt a feladatát, hogy a titkait elmesélje az érintett személyeknek.

Volt néhány olyan rész, ami nekem spirituálisan kicsit sok volt, és nem annyira értettem, hogy ezt miért pont így írta meg az írónő, de végül is túllendültem ezeken és a végén úgyis érkezett a "minden jó, ha a vége jó" rész így egyensúlyba kerültek a dolgok. Egy-két dolog hiányzott, amiről kár, hogy nem tudtam meg többet pl az, hogy milyen évben játszódtak a regény egyes múltbéli jelenetei, de ezek csak apróságok. 

Magában a történetben volt szerintem bőven potenciál, és végre nem egy olyan könyvet olvashattam, ahol minden tökéletes és minden szép és jó. Bőven volt Evie történetében sok olyan pont, amikor sajnáltam őt, és sok olyan is, amikor együtt éreztem vele, vagy amikor dühös voltam, hogy hogy lehetnek ennyire kegyetlenek vagy buták az emberek. A történet során sokat fejlődik Evie karaktere, és szerencsére a végére minden döntésének miértjét megtudjuk, így sokkal szimpatikusabbá vált az utolsó fejezetre.

Ha szeretnél egy kedves, romantikus és szerethető regényt olvasni, amiben nagyon fontos szerepet kap a családi, a szerelem és a múltbéli tettek (és következményei) akkor bátran olvasd el a Túlvilági szerelemet. Azoknak, akik nem szeretik a túlvilági dolgokat nem lesz zavaró ez a rész sem, mert jól dolgozta fel Carrie Hope Fletcher a laikusok számára is témát. Engem különösen érdekelt a túlvilági rész, és jó volt olvasni a 72-es ajtóról, ami fontos szerepet kap a történet végén.

Sok tanulság és érzelem van a Túlvilági szerelemben, pedig Carrie Hope Fletcher nem bonyolítja túl a mondatait, se a történetet, de pont így volt jó a regény :)

Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel innen!

++++ Csodás a könyv magyar kiadása a sok rajzzal, amivel a fejezetcímek kezdődnek, és itt ott feltűnik egy-egy motívum a könyvben fontos szerepet játszó dolgokról is. Ami a történet szerint levél, vagy kézírás, azt a könyvben is így láthatjuk viszont :)

Blogturné extra: Carrie Hope Fletcher, mint énekesnő 


Az írónő néhány éve vloggerként is szerepel a Youtube-on, ahol időközönként feltölt cover videókat (ahol mások dalát énekli) illetve saját videókat is, ahol énekel. Mivel Carrie musical színészként is dolgozik, így az éneklés számára régóta adott. Íme néhány dal, amit érdemes meghallgatnod tőle. További videókat találsz még az IstWayPastMyBedTime névre hallgató Youtube csatornáján. Tudtad, hogy több mint 634 ezernél is több feliratkozója van az írónőnek? Wow!









Nyereményjáték


A Túlvilági szerelem főszereplőjének életében sok olyan meghatározó dolog van, ami fontos jelentőséggel bír a regényben. A mostani játékunkban ezeket a dolgokat keressük a blogokon. A te feladatod lesz megkeresni a kiemelt betűket az 5 blogon és helyes sorrendbe rendezni, majd a kapott szót beírni a Rafflecopter dobozba.

A turné végén megnyerheted Carrie Hope Fletcher Túlvilági szerelem könyvét, ha mind az 5 kifejezést/dolgot megtaláltad.

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



 
A turnéban résztvevő bloggerek
11.04. Zakkant olvas
11.06. Szembetűnő
11.08. KönyvParfé
11.10. Deszy Könyvajánlója
11.12. Könyvvilág

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe