Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

9:49:00 PM


A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Abbi Glines legújabb regénye, a Te vagy nekem a levegő. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Sadie és Jax perzselő nyári történetét.

2014. szeptember 15-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Abbi Glines - Te  vagy nekem a levegő

Fülszöveg:

A tengerparti kisvárosban, Sea Breeze-ben Sadie felfedezi, hogy a szenvedélynek semmi sem állhat az útjába. Felkavaró olvasmány a bestsellereiről híres Abbi Glinestól.
Sadie White a nyári szünetben a tengerparton dolgozik, de nem holmi strandőrként. Mivel a mamája terhes, és nem hajlandó dolgozni, ezért helyette Sadie lesz az egyik közeli szigeten nyaraló gazdag család házvezetőnője.
Amikor a család megérkezik a nyári vakációra, Sadie döbbenten látja, hogy a tulajdonos nem más, mint Jax Stone, a világ egyik legismertebb ifjú rockere. Ha Sadie egy mindennapi lány lenne – ha nem azzal telne az élete, hogy gondját viseli az anyjának, és rendben tartja az otthonukat –, akkor talán feldobná, hogy egy rocksztárnak dolgozhat. De nem ez a helyzet. Sadie-t nem izgatja a hírnév, ám Jax mégis vonzódik hozzá. A lány lenyűgözi, de a fiú küzd a vonzalom ellen. Jax világában a kapcsolatok nem működnek, és minél jobban kívánja Sadie-t, annál erősebb a meggyőződése, hogy a lány többet érdemelne. A nyár végére Jax rájön, Sadie nélkül lélegezni sem képes. Vajon a szerelem legyőzi a két világ közt tátongó szakadékot?

ISBN: 9789632614977
Oldalszám: 264 oldal
Fordította: Margitta Nóra
Előrendelés ITT! 

Bevallom, amikor szemezgettem a Maxim Kiadó újdonságai között akkor megakadt a szemem a rocksztár szón a Te vagy nekem a levegő fülszövegben. Azt hiszem még nem is olvastam rocksztárokról könyvet. Amikor leleplezték a gitáros borítót, még jobban szerettem volna olvasni a könyvet, hiszen a Férfi mellettem sokszor pengeti a saját gitárját, hát kíváncsi voltam mennyire lesz hangsúlyos a gitározás a regényben. Spoiler: egy-két jelenetet kivéve nem igazán volt szó a gitárokról és a gitározásról, nyilván mint a hangszer hozzátartozik egy énekes karrierjéhez, de nem ezen volt a hangsúly. Sajnos.

Bár zeneművészeti, és zenetörténelmi alkotást ne várjuk Abbi Glinestől, egy nyári tengerparti rózsaszín szerelmi történetet mindenképpen! És ilyen is kell az ember lányának életébe, bár ennél olvastam már erősebb regényt is, de ez ne vegye el a kedveteket, mert a téli estéken élvezet lesz belemerülni See Breeze világába.

A Te vagy nekem a levegő főszereplője Sadie egy 17 éves lány, aki egyedül él anyukájával (aki éppen terhes). A nő nem tud már dolgozni, mert fáradt, bár igazából nem is akar. Sadie édesanyja takarítónőként dolgozik egy híres ember és családja házában, és őt helyettesítve Sadie áll munkába egyik nap. Persze ez a ház a világhírű rocksztár családjának háza. Itt él nyáron Jax Stone, aki a tini lányok bálványa, több millió eladott lemezzel, rádióslágerekkel és persze megannyi bulvár botránnyal, amikben különböző hírességekkel hozták össze már a húszas évei elején járó srácot. Sadiet nem hozza lázba Jax, nem is nagyon hallgat rádiót, így amikor munkába áll Jax egyből felfigyel a szép lányra. Természetesen egy idő után Sadie-t sem hagyja hidegen Jax, ám képbe kerül egy másik fiú is, ő Marcus, aki szintén a Stone házban dolgozik.

Sadie Marcus iránt csak barátságot érez, ám Jax iránt egy idő után természetesen szerelmet, pedig tudja, hogy nem lenne szabad így érezni, mert össze fogja törni a szívét. Jax híres, helyes és elképesztően szexi, ám Sadie tartózkodik tőle, de egy idő után nem tud ellenállni a fiúnak. De hát ki tudna? Bár a lány nem a híres sztárba szeret bele, hanem abba az egyszerű fiúba, aki gitárjával játszik dalokat a kertben, és figyel a rajongóira, ám ez a szerelem nem egyszerű. A civil életet élő lány nehezen dolgozza fel, hogy Jax-szet naponta összehozzák egy-egy híres énekesnővel, vagy hogy időközönként el kell utazni egy-egy filmbemutatóra vagy sajtó megjelenésre.

Hiába biztosítja szerelméről a lányt Jax, Sadie-nek nem egyszerű ez az egész. Az érzelmeknek azonban nem tud gátat szabni sem a lány, sem a fiú. Persze ne várjunk lepedőakrobata mutatványokat a hálószobában, a könyv a verbális vallomások és egy-egy csókjelenet szintjéig terjed, így kedves és kis ártatlan marad végig. Vadulás nincs a regényben, sokkal inkább érzelmek és vallomások, és persze se veled, se nélküled részek. Míg Sadie szívesen lenne a rocksztárral, addig Jax tudja, hogy ez a szerelem csak a nyarat bírja ki és ahogy beköszönt az ősz el kell búcsúzniuk egymástól. De tényleg csak ennyi lenne az egész? Mi van az érzelmekkel? Naná, hogy azok közbeszólnak és megkavarják a történetet és persze a végső lezárást is!

Sadie bár okos lány, érzelmeinek nem tud ő sem tud parancsolni. Jax hiába tudja, hogy ilyen lány több nem lesz az életébe, nem elég bátor, hogy szembe szálljon a nehézségekkel, azaz a karrierje és a magánélete összehangolásával. Jax karaktere egyébként nagyjából végig tökéletes (és nekem ettől egy kicsit néha távoli is volt) bár ahhoz képest, hogy sztár egész emberi dolgai voltak. A vidéki nyaralóban ő is csak egy srác, aki szeretne nyugodtan élni, és a rajongóktól távol tölteni egy kis időt. Sadie ezt megérti, mert igazából ő mindent megért. Egy kicsit zavart is ez benne. Anyjával, aki lusta és szétszórt, meg felelőtlen sosem ellenkezett, pedig én a helyében már biztos felképeltem volna Jessicát. Az ő karaktere végtelenül idegesített, mert mindent a lányára lőcsölt, hogy intézzen el, ő még arra sem tudott vigyázni, hogy ne essen teherbe egy kalandból. Elképesztő!

Szerencsére ettől függetlenül volt a Te vagy nekem a levegőben sok szerethető karakter volt. Mary asszony, a Stone házvezetőnője, aki felvette Sadie-t a végére igaz tyúkanyóvá vált. Óvta, védte és segítette a lányt. Marcus, aki a könyv elején hajtott Sadie-re megértette, hogy a lány Jax-ért van oda, így barátként viszonyult a lányhoz. Társaságba vitte, és meghallgatta, még akkor is, amikor Jax-ről volt szó. A kertésszel is jó kapcsolatot ápolt Sadie, igazi szerető család tagjaként fogadták a birtokon, ha már odahaza Jessica így elhanyagolta.

Persze a könyv végig nem rózsaszín álom, vannak benne szomorú részek, és érdekes dolog volt belelátni egy egyedülálló terhes anya és lánya kapcsolatába. Ezeket mellett a sztárság árnyoldalairól is tudhatunk meg új dolgokat és egy kicsit jobban megérthetjük a celebeket. Jax karrierje akár mintapéldája lehetne bármelyik mai tinisztárénak, így akik azt hiszik, hogy ez az egész csak egy jó buli, azt meggyőzi majd ez a könyv, hogy nem mind arany ami fénylik.

Értékelés: 5/3.5

Összességében kellemes kikapcsolódás volt a Te vagy nekem a levegő, bár néhányszor nekem túlontúl tündérmesés volt. A szegény szerencsétlen lány és a helyes gazdag és jóképű híresség kapcsolata lehetne akár elcsépelt is, de Abbi Glines azért ki tudott ebből hozni egy kedves és szerethető regényt. A karakterek (főként Saide-Jax) kiszámíthatóak, érzelmeik megmaradnak a tinirománc szintjén, de valahogy nekem itt nem is hiányzott az a bizonyos következő fok.

Több érzelmesség és párbeszéd, meg komolyabb jellemfejlődés elfért volna még a regénybe, de ezt javarészt kárpótolta a tökéletes nyári hangulat, ami teljesen jól átjött a lapok között. Imádtam a tengerpartos részeket, szinte magam előtt láttam Sea Breeze-t és a Stone villát, ahol hatalmas csodás kert van és fényűző gazdagság. Jó párhuzam volt Sadie és édesanyja lakásába hazaérkezve, mert ők tényleg teljesen más életet élnek mint Stone-ék az olcsó ételeikkel és megélhetési gondjaikkal és a használtan beszerzett babaholmikkal.

Sadie édesanyjának karaktere sajnos nagyon idegesített, kifejezetten mérges voltam rá, mert nem figyelt a lányára, pedig neki nagyon is szüksége lett volna rá. Bár egy kicsit megértettem azért a végén Jessica helyzetét is (depresszió, magány, kiszolgáltatottság), de azért nah!

Annak aki egy könnyed nyári történetet szeretne, ami elűzi a kinti zimankót és kicsit felmelegíti a szívét , akkor a Te vagy nekem a levegő tökéletes választás lesz! Ez a regény mindenkit visszarepíti tinikorába, amikor is ő is rocksztárokról álmodozott, és elképzelte milyen lehet az, amikor egy híres énekes beleszeret az egyszerű lányba. Mesés és habkönnyű, akárcsak egy esti tengerparti séta kézen fogva az első igazi szerelmünkkel!


Rendeld elő a Te vagy nekem a levegőt 30%-os kedvezménnyel itt!



Blogturné extra: Fender és az aranyozott gitár

Jax Stone szobájában (amikor először belép Sadie oda takarítani olvashatunk erről) sok-sok csodás hangszer sorakozik a falán a legtöbbjük autogrammal ellátva. A srácnak van például Jon Bon Jovi kézjegyével ellátott gitár is a falán, ám a legkiemelkedőbb és legfeltűnőbb mégis egy arany gitár, aminek márkája Fender. Ezt onnan tudjuk meg, hogy Sadie portörlés közben leolvassa a márkajelzést. 

Leo Fendert tartják a gitározás úttörőjének, hiszen ő hozta be az 1950-60-as években a basszusgitárt a tö
meggyártásba. Nem ő találta fel a basszusgitárt, de ő alkotta meg az elektromos nagybőgő egyik protípusát. 1951-ben jelent meg a Fender Precision, amit azóta folymatosan gyártanak. A gitár márkának külön családfája van rengeteg féle változattal.



A Fender cég 60. évfordulójára bemutatta limitált szériás Standard Stratocaster kollekcióját, amiben megtalálhatók az arany színű gitárok is, bár már előzőleg is gyártottak ilyen darabokat egyedi megrendelésre. Egy ilyen színtiszta arany borítású és arannyal befújt gitárt birtokolt Prince az énekes is, aki nem sajnálta a pénzt erre az egyedülálló darabra, ami több ezer dollárt ér. Prince később elárverezte gitárját jótékonysági célból, és az így befolyt 17.000 dollárt egy gyermekkel foglalkozó alapítvány kapta meg.


Nyereményjáték:
A történetben Jax Stone egy világhírű, ifjú rocksztár. Ezért mostani játékunk során egy kis zenei kalandozásra hívunk Benneteket. Az egyes állomásokon található dalszövegrészletek alapján találjátok ki, mi a dal címe és ki/kik az előadói.

Íme az én dalszövegrészletem



Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! Ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, automatikusan új nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway


A turné további állomásai:

09.15. Dreamworld
09.17. CBooks
09.22. Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe